Kolmården FTW

Ojsan hoppsan här går veckorna snabbt när man har det skoj!
 
Vi satte på barnen pyjamas och åkte ut till landet redan på torsdagkvällen och det slutade med att vi stannade enda till i onsdags. Vi har haft en grym vecka med min familj, Aston har gått upp och myst med sin mormor varje morgon medan Charlie väckte oss när han satt i sin säng och lekte "tittut" med sig själv. Fredrik har hjälpt pappa en hel del i köket. Vi var i Norrtälje en dag för att gå på American Car Show som, tyvärr, nu för tiden inte alls är speciellt intressant. Jag tyckte om att kolla på alla powerboats som stod där förr men nu är det inte så mycket sånt längre och man träffar inte heller så många man känner på träffen längre. 
Jag avslutade iaf den dagen med att shoppa lite efterlängtade shorts så så jag var trots allt rätt nöjd. 
 
Vi har även käkat luncher på Hamnkrogen, spelat alla möjliga spel, allt från krocket till vändtia och yatzy. En hel del cornhole har kastats och en heldag på sjön hann vi även med. Roger och Jeanette kom och hälsade på någon dag innan dom skulle se Plura så vi hann umgås en del. När vi kom till Blidö fick vi hjälpa till med ett rätt knepigt projekt, nämligen att få upp den nya bubbelkoppen på altanen. Den kom upp och kopplades in så vi bubblade i dubbel benämning när vi drack skumpa i den där härligheten på de kalla sommarkvällarna.
Vi har haft det fantastiskt bra och det var verkligen ännu en bekräftelse till varför vi kallar Blidö för "Vårat Paradis"!
 
 
Två barn inpackade i bilen
 
Det går bra att leka i regn också
 
Nystädat
 
Bär-kalas
 
Malin och Magnus åkte på storstryk i Sjuan
 
Blubbiblubb
 
Promenix i solen
 
Krocket
 
Vi tog med fika och "håvade" lite nere i hamnen
 
Båtbarn... och karl
 
Första riktiga doppet i havet för både mig och Aston.. brrr
 
Pappas skönhet, vi älskar den!
 
Fiskhåvning-
jag kan ha plumsat i ett x antal gånger under detta projekt men det var sååå värt det
 
Cornhole
 
Gosungen på väg hem.
 
Vi hann hem en natt för att ladda batterierna. Jag hann bli firad också av svärmor och svärfar samt min moster och kusin som kom och fikade. Annars var det mer tvätta och packa om innan det bar av mot Kolmården.
 
Vi mötte Micke och Cissi på macken i Blackeberg och begav oss därifrån strax efter 8 på morgonen. Vi var framme vid tio och redan då var det smockfullt med människor så det blev en hel del köande till allt men första dagen hann vi delfinshowen, linbanan och en snabbis på Bamses värld. ELLER, en snabbis var väl egentligen dagens underdrift. Pappa Fredrik, de större barnen och mamma Cissi (inte jag) skulle avsluta med att åka "godiståget" när himlen öppnade sig. Lyckligtvis hamnade dom under tak men olyckligtvis så hade jag och Micke en varsin kloss till vagn så det fanns inte en möjlighet för oss att smita in under skydd så där stod vi, blöta in på underkläderna medan de andra i sällskapet glatt satt i en torr karusell och väntade på att regnet skulle avta (för av någon anledning så kunde inte karusellen åka när det regnade....). Det var nog det vi kommer minnas mest från denna resa, det var INTE så mysigt just då men efteråt skrattade vi gott åt situationen.
Vi övernattade i en liten stuga på First Camp-campingen där vi bott en gång innan med Moa och Niklas för några år sen. Det var supermysigt, barnen lekte med sina nya gosedelfiner och på kvällen käkade vi en god middag tillsammans på Sjövillan. När barnen somnat satt vi uppe en stund och pratade strunt, det blev mycket skratt och vi skålade även i lite champange för lilla jag som fyllde hela 28 år.
Idag var vi ännu tidigare på plats i djurparken och vi nästan sprang upp till Bamses värld först för att hinna med allt innan det blev fullständigt kaos med alla människor. Så nu har vi åkt ALLT som finns att åka, vi har kollat på föreställningen och Aston har kramats med både Lille Skutt och Bamse, dom har fått kolla in i leksaksaffären och köpt sig ett varsitt litet gosedjur och hela härligheten avslutades med fri lek på "Kulmården" som är en stor lekpark. Jag är så nöjd med dessa två dagar och är sjukt glad att vi bestämde oss för att ta dubbebiljett. Även om vi hann det mesta första dagen så var det fortfarande mycket vi inte hunnit se, det är större än man tror och det är svårt att hitta en rutt som inkluderar allt och alla djur.
 
En dag hemma i poolen innan avfärd
 
Min lilla poser
 
Lite haövblöt
 
Mysmiddag
 
 
Karuseller var poppis
 
Slut för denna gång, ses nog nästa år igen!
 
Ikväll tänkte vi ha lite myspys, eller jag tyckte det iaf. Dessvärre brände sig Fredrik rätt illa på ugnsgallret så efter maten har han legat och nu sover han sen länge så jag passade på att blogga då och även tvätta. 
Vi käkade goott till middag åtminstone...
 
 
Nu ska jag duscha och krypa ner i nybäddad säng.
Hej hej!

Om

Min profilbild
Cissi


Fredrik

Min profilbild
Aston & Charlie

Våran härliga vardag med fullspäckade scheman och underbara vänner.
...och som vi älskar't!






RSS 2.0